Έλενα Μπολονάση

Home / Έλενα Μπολονάση

Έλενα Μπολονάση

Η Έλενα Μπολονάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Φιλόλογος.

Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ταυτόχρονα, σπούδαζε μουσική (μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά και πλήκτρα).

Στη συνέχεια,  αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ασκούμενη δικηγόρος, εργάστηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Υπουργείο Τουρισμού).

Σπούδασε σενάριο και δημιουργική γραφή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”.

Παρακολούθησε σεμινάρια για την τέχνη και την τεχνική του θεάτρου στο «Θέατρο Άλφα», με τον Στέφανο Ληναίο.

Από το 2010 ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου (tralala.gr, all4fun.gr) γράφοντας κυρίως θεατρικές κριτικές. Ασχολείται, επίσης, με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με το tvnea.com. Τακτικά, καλύπτει και μεταδίδει ειδήσεις διεθνούς ενδιαφέροντος για το τηλεοπτικό δίκτυο “CCTV” Κίνας.

Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

To 2016, στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, απέσπασε το 3ο βραβείο σεναρίου μικρού μήκους με το «Μην Ξεχνάς».

Το 2017, στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, απέσπασε το 1ο βραβείο σεναρίου μικρού μήκους με το «Αντέχεις το σκοτάδι». Το σενάριο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της ΕΣΕ.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, τα μαθήματα «Εγκληματολογία», «Ανακριτική» και «Πνευματική ιδιοκτησία και συγγενικά δικαιώματα».

Profile details