fbpx

Υποκριτική με τη μέθοδο Metacting

0 out of 5

50.00

Σκηνοθέτησε αποτελεσματικά τον εαυτό σου.

Το να είσαι ο σκηνοθέτης σου… απαιτεί ΜΕΓΑΛΗ αυστηρότητα!

Καθηγήτρια: Κωνσταντία Χριστοφορίδου

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Τρίτη 18:00-20:00

Διάρκεια σεμιναρίου: Σεπτέμβριος 2024 – Ιούνιος 2025

Όλα τα σεμινάρια της σχολής, πραγματοποιούνται διά ζώσης και εξ αποστάσεως, με σύγχρονη ή ασύγχρονη διδασκαλία, μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Ο κόσμος γύρω μας, άλλαξε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο και ο χώρος της υποκριτικής. Η πλειοψηφία των ακροάσεων είναι self-tape και κλήσεις στο zoom για συνεντεύξεις, δηλαδή η σύγχρονη πραγματικότητα μας επιβάλει ένα διαφορετικό σύνολο προσόντων και δεξιοτήτων που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, για να είμαστε ενεργοί, ενημερωμένοι και μάχιμοι στο επάγγελμα που τόσο αγαπάμε… την τέχνη της υποκριτικής! Η μέθοδος-μάθημα που θα μας βοηθήσει, ονομάζεται METACTING.

Τι σημαίνει και τι πραγματεύεται όμως αυτή η τόσο φρέσκια μέθοδος υποκριτικής και που απευθύνεται; Η εισηγήτρια του σεμιναρίου έχει αναπτύξει μια θεωρία, μια φόρμα κι έναν κώδικα υποκριτικής για την «πολύ μικρή οθόνη»… του κινητού. Κάποτε λέγοντας μικρή οθόνη, εννοούσαμε την τηλεόραση… τώρα η οθόνη μικραίνει και η υποκριτική… μοιραία προσαρμόζεται. Αλλάζει. Οι πλατφόρμες των social που έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, Instagram, TikTok, κλπ έχουν καθιερωθεί και «αρπάξει» όλο το κοινό από την τηλεόραση, που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν κυρίαρχη στο στίβο της ψυχαγωγίας.  Αυτές τις αλλαγές λοιπόν θα προσεγγίσουμε παρέα, «παίζοντας» με το κινητό μας, για το κινητό μας και κατ’ επέκταση για έναν ολόκληρο κόσμο, που όσο πάει και διογκώνεται… αφήνοντάς μας ανοιχτές πολλές ευκαιρίες που πρέπει να μάθουμε να τις ξεχωρίζουμε με «ανοιχτά μυαλά», ώστε να είμαστε έτοιμοι να τις «αρπάξουμε»!

Γνωρίστε την καθηγήτρια μέσα από προηγούμενα μαθήματα

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των δημιουργικών σεμιναρίων, πατήστε εδώ

Description

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

 • Γνωριμία με τις πλατφόρμες (TikTok, Instagram, Linkedin, Uhive, Printerest, Discort, Reddit, Snapchat…) και πώς λειτουργεί ο κάθε αλγόριθμος.
 • Ανάπτυξη της θεωρίας, γύρω από την αναγκαιότητα των νέων δεξιοτήτων και γνώσεων στο web και πώς αυτό θα μας βοηθήσει στο άμεσο μέλλον να ανεξαρτητοποιηθούμε οικονομικά!
 • Πρακτικά μαθήματα: Πώς παίζω για την κάμερα του κινητού μου; Ποιες οι διαφορές από τον φακό της TV;
 • Πώς ξεκινάω; Πρακτικές γνώσεις.
 • Εξοπλισμός: Τι χρειάζομαι; (φώτα, ήχος, greenscreen) Κόστος και εναλλακτικές.
 • Γύρισμα σε Studio
 • Γύρισμα σε εξωτερικό χώρο
 • Lip Syncing, Lipsyncmouth shapes
 • Μιμήσεις – Φωνή – Φωνητική
 • Storytelling (το αγαπημένο του αλγόριθμου)
 • Γιατί «παίζω» διαφορετικά στο κινητό και τι θέλουν οι διαφημιστές;
 • Έκθεση μπροστά στο φακό! Πώς ξεπερνάω τις ανασφάλειες, τις φοβίες και… την γνώμη μου ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Τα μαθήματα απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες αλλά και ερασιτέχνες. Αφορά όσους θέλουν να «παίξουν» σοβαρά στο όμορφο, ενδιαφέρον και πολύ γοητευτικό metaσύμπαν της… πολύ μικρής οθόνης.

 

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την πληρωμή του πρώτου μήνα σπουδών.

Τα δίδακτρα για την παρακολούθηση εξοφλούνται σε 10 ισόποσες δόσεις των 50 ευρώ τον μήνα.

~ Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

~ Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες που το έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς, λαμβάνουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”.

~ Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 213 00 24291 και 6971 970 971 ή στο e-mail info@tabula.gr

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Υποκριτική με τη μέθοδο Metacting”