fbpx

Σεμινάριο υποκριτικής και κωμικής αφήγησης: Stand up comedy

0 out of 5

45.00

Σήκω όρθιος και κάνε το κοινό σου να ξεκαρδιστεί.

Καθηγήτρια: Σοφία Μουτίδου

Max. 20 άτομα

Έναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00

* Ακολουθώντας τις αποφάσεις του κράτους, το συγκεκριμένο μάθημα θα ξεκινήσει διαδικτυακά και θα συνεχίσει δια ζώσης μετά τη λήξη των προληπτικών μέτρων για τον Covid 19.

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Έχει τύχει να ξεκινάς να λες ένα αστείο στην παρέα σου και να μην έχεις την αναμενόμενη αποδοχή; Τι μπορεί να πήγε στραβά; Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα διδαχθούμε τη μέθοδο της κωμωδίας, μέσα από το stand up comedy. Ένα ιδιαίτερο είδος κωμωδίας, μοναχικό, άκρως απαιτητικό αλλά και πολύ γοητευτικό. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές αλλά όταν αποφασίσουμε να βουτήξουμε μέσα σε αυτό, θα δούμε ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Μέσα από αυτό το σεμινάριο, θα μελετήσουμε μαζί τους κανόνες και τις βασικές αρχές του είδους αλλά και γενικά της κωμωδίας. Το stand up comedy αποτελείται από τις ιστορίες που θα μπορούσαμε να πούμε και στην παρέα. Ιστορίες που έχουμε ζήσει ή έχουμε ακούσει από κάποιον και τις αναπαράγουμε. Βιώματα και εμπειρίες, καταστάσεις και συνθήκες που βλέπουμε με φαιδρή ματιά και μεταφέρουμε στο κοινό που έρχεται να μας δει, να μας ακούσει, να γελάσει, να περάσει όμορφα αλλά και να προβληματιστεί. Ιστορίες που ο κόσμος θέλει να μάθει και να βιώσει τα ανάλογα συναισθήματα. Μαζί θα αυτοσχεδιάσουμε και θα γνωρίσουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι stand up comedians, ώστε η ιστορία μας να γίνει πιο γλαφυρή και να αγγίξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Πολλοί θεωρούν ότι είναι εύκολο, ότι δεν υπάρχει μέθοδος, ότι απλά χρειάζεται να έχεις ευφράδεια λόγου και να λες έξυπνα αστεία ή ανέκδοτα και να αυτοσχεδιάζεις. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο.

Μέσα από το μάθημα θα ξεκλειδώσουμε τα σημεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να εκτεθούμε, να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε στην κωμωδία. Πολύ περισσότερο, θα μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις, από μια άλλη οπτική γωνία.

~ Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων πατήστε εδώ

Description

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου: 

 • Βασικές αρχές υποκριτικής στο μονόλογο
 • Η μέθοδος και οι τεχνικές της κωμωδίας
 • Η μέθοδος και οι τεχνικές του stand up comedy
 • Πως ανακαλύπτουμε μια ιστορία
 • Τεχνικές έναρξης και ανάπτυξης ενός μονολόγου
 • Φινάλε
 • Ηθικό δίδαγμα
 • Πώς ένα απλό ανέκδοτο μπορεί να ακουμπήσει ένα πλήθος θεατών
 • Σημεία στίξης
 • Κανόνες εκφοράς και έκφρασης στην κωμωδία
 • Πώς επιτυγχάνεται η έκθεση μπροστά στο κοινό
 • Πώς μία ουρά στο ΚΕΠ ή μία κηδεία μπορεί να αποτελέσει λόγω ξεσπάσματος γέλιου.
 • Παραδείγματα από κείμενα και τεχνικές stand up comedy, όπως μία σεξουαλική πράξη, μία συνταγή μαγειρικής, μία απάτη, ένα καυγάς κλπ και πως μπορούν από απλές ιστορίες, μέσα από το πρίσμα του ηθοποιού, να γίνουν stand up comedy

~ Τα δίδακτρα για την παρακολούθηση είναι 45,00 ευρώ ανά τέσσερα δίωρα μαθήματα. 

~ Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

~ Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το εργαστήρι “Tabula Rasa”.

~ Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  213 00 24291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail info@tabula.gr

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Σεμινάριο υποκριτικής και κωμικής αφήγησης: Stand up comedy”