fbpx

«Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων»

Home / «Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων»

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, σε συνεργασία με τις εκδόσεις IWriteκυκλοφορούν το νέο πολυσυγγραφικό παραμύθι με τίτλο: «Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων».

Το βιβλίο αποτελείται από εικοσιτέσσερα παραμύθια και γράφτηκε από τους σπουδαστές: Ουρανία Αποστολάκη, Ζωρζέτ Βασιλείου, Ανθούλα Βεζύρη, Μαρία Γιαννάκη, Μαρίνος Γεωργιόπουλος, Χριστίνα Δελφάκη, Ελευθερία Εμμανουηλίδου, Μαρία Ζωβοΐλη, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Ευαγγελία Καραχάλιου, Ιωάννης Καστρίτης, Ελληνίδα Κατιρτζόγλου, Γιώργος Κηρύκος, Μαρίνα Κορωνιά, Εύα Κουλιαρίδου, Άννα Λαΐτσα, Βίκυ Ντζούφα, Ελένη Παπαδοπούλου, Ορτανσία Πέτρογλου, Μαρία Πολύχρου, Φλώρα Σαρρή, Μαρία Συλαϊδή, Γεωργία Τρύφωνος και Θωμαή Τσιμέρικα κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο τμήμα συγγραφής παραμυθιού. Τα κείμενα έχει επιμεληθεί η καθηγήτριά τους Αντιγόνη Πόμμερ.

Η πρωτότυπη εικονογράφηση ανήκει στα παιδιά: Αλέξιος Βαφειαδάκης, Φιλίππα Γαβαλά, Νικολέττα Γκρίλη, Ραφαέλα Γκρίλη, Κωνσταντίνος Ζαχαριουδάκης, Λάμπρος Καρκαλής, Σταύρος Κατσικαδάκος, Καλλιόπη Κατσικαδάκου, Λήδα – Μαρία Κομνηνού, Χρυσάνθη Κυριαζή Ελεονώρα Μακάτη, Στέργιος Μακάτης, Μαρία – Ιωάννα Μπαλιάκα, Άννα Μπόκα, Φιλοθέη Μπόκα, Μελίνα Παπαμιχαλοπούλου, Φλάβιο Ποτεστά, Κωνσταντίνος Σάββας, Νικόλας Σιαλμάς, Ιωάννης Συλαϊδής, Φωτεινή Ταχταρά, Παρασκευή Ταχταρά, Αλίκη Φρουδαράκη, Αριάδνη Φρουδαράκη και Μαλένα Χατζηβασιλείου.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Σε ένα πυκνό δάσος, ζούσε κάποτε µια γουρουνίτσα, η Μπουµπού, που όνειρό της ήταν να πάρει µέρος στους Ολυµπιακούς Αγώνες, στην κολύµβηση. Όµως, τα άλλα ζώα που θα συµµετείχαν, δεν την άφηναν να βουτήξει στην πισίνα, γιατί ήταν βροµιάρα και γέµιζε µε λάσπες το νερό. Η Μπουµπού ήταν πολύ στεναχωρηµένη, µέχρι που µια µέρα συνάντησε τη Μαντάµ Ζιζί, µια γάτα που το τρίχωµά της γυάλιζε και µοσχοµύριζε. Την κοίταξε µε ζήλια και πρησµένα µάτια από το κλάµα.

«Γιατί κλαις, βγοµεγό γουγούνι;» τη ρώτησε.

«Θέλω να πάρω µέρος στους Ολυµπιακούς, στην κολύµβηση, αλλά δεν µε θέλουν γιατί…»

«Γιατί… είσαι µια βγόµικη µικγή γουγούνα, αλλά είσαι και τυχεγή. Θα σε βοηθήσω εγώ» της είπε η Μαντάµ Ζιζί και της έδωσε ένα αφρόλουτρο να µυρίσει. «Θα γίνω χογηγός σου» της εξήγησε.

«Δηλαδή;» απόρησε η Μπουµπού.

«Θα σου δώσω σκουφάκι, µαγιό και µπουγνούζι µε στάµπα το όνοµα της εταιγείας µου, “Καλλυντικά Μαντάµ Ζιζί”, και ένα αφγόλουτγο που έφεγα από το Παγίσι. Εσύ θα πγέπει να βγεις πγώτη, αλλιώς… θα µου επιστγέψεις τα λεφτά που σπατάλησα για σένα».

Η Μπουµπού δέχτηκε αµέσως, και αφού πλύθηκε, έτρεξε στην πισίνα. Εκεί όµως, στις προπονήσεις έβγαινε πάντα τελευταία. Ήταν σίγουρο ότι θα έχανε. Πήρε τα µονοπάτια µέσα στο δάσος κι έκλαιγε. Ένας ασβός που την άκουσε, την πλησίασε και τη µύρισε.

«Μοσχοβολάς, γουρούνα» της είπε.

«Το αφρόλουτρο που πλύθηκα µυρίζει, αλλά τι να το κάνω; Αν δεν βγω πρώτη στην κολύµβηση στους Ολυµπιακούς, θα πρέπει να πληρώσω πολλά χρήµατα στη Μαντάµ Ζιζί που είναι χορηγός µου».

«Δώσε µου το αφρόλουτρο και σε αντάλλαγµα θα σου δώσω ένα µαγικό βοτάνι που θα σε κάνει να βγεις πρώτη».

Η Μπουµπού αντάλλαξε το αφρόλουτρο µε το βοτάνι, και τη µέρα που θα διαγωνιζόταν, έφαγε λίγο από τα φύλλα του. Πήδηξε µε φόρα στην πισίνα και κολύµπησε τόσο γρήγορα, που έσπασε το παγκόσµιο ρεκόρ. Μόλις το κατάλαβε, κατουρήθηκε από τη χαρά της, και τότε… το χρώµα της πισίνας άλλαξε και όλοι κατάλαβαν πως είχε φάει το απαγορευµένο µαγικό βοτάνι.

Η Ολυµπιακή Επιτροπή ακύρωσε τη συµµετοχή της, και τότε η Μπουµπού, µετανιωµένη, τους είπε πως ήθελε να επανορθώσει και θα έγραφε ένα βιβλίο για όλα τα ζώα που είχαν αγωνιστεί τίµια στους Ολυµπιακούς Αγώνες. Το είπε και το έκανε. Του έδωσε µάλιστα για τίτλο: «Η Παραµυθολυµπιάδα των Ζώων».

Για άλλη μία χρονιά στο μάθημα της συγγραφής παραμυθιού, η καθηγήτρια Αντιγόνη Πόμμερ με τη στήριξη του διευθυντή του εργαστηρίου, Παναγιώτη Καποδίστρια, έκανε το όνειρο των σπουδαστών της πραγματικότητα.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τους συγγραφείς του πολυσυγγραφικού βιβλίου «Η Παραμυθολυμπιάδα των Ζώων» και εύχεται τα παραμύθια τους να είναι καλοτάξιδα.