fbpx

“The virus ή το μεθύσι του Νώε”

Home / “The virus ή το μεθύσι του Νώε”

Ο σπουδαστής της σχολής μας Δημήτρης Παραδείσης σκηνοθετεί  σε πρώτη πανελλήνια απόδοση το θεατρικό έργο του Γιάννη Λυμτσιούλη, «The virus ή το μεθύσι του Νώε» για τη σεζόν 2018 στο θέατρο AlteraPars.

Οι σπουδαστές μας  Χαντζέας Νίκος, Βαμβακάς Λάμπρος,  και Δασκαλόπουλος Ηλίας, υπογράφουν τη σκηνοθεσία του trailer της παράστασης και οι σπουδαστές μας Στουρνάρας Νίκος και Τζαμπαζής Μηνάς, έκαναν τη φωτογράφιση της θεατρικής παράστασης.

Υπόθεση:
Σε ένα ελληνικό χωριό κυριαρχούν τα παγκόσμια πάθη.
Αγάπη, φθόνος, θυσία, υποκρισία, τρυφερότητα, πλήξη, εγωισμός, φιλαυτία, αλκοόλ και χέρια απλωμένα πάνω από κληρονομιές πριν ακόμα φύγουν απ’ τη ζωή τα «αγαπημένα πρόσωπα». Σαν ένας ναιφ πίνακας του Σιαγκάλ με θέμα τον κάμπο της Θεσσαλίας. Λάσπη και βαμβάκι παντού. Ένας κατάλευκος κάμπος – σκηνικό με κοντράστ – μαύρες ψυχές με ανεκπλήρωτα όνειρα. Μια μικρή κοινωνία που για αιώνες δεν αλλάζει αλλά που τώρα στο βάθος έχει για φόντο μία κοσμογονική αλλαγή. Πρόσφυγες και μετανάστες. Τα χέρια τους δουλεύουν σκληρά στον κάμπο και όχι μόνο. Τα παιδιά τους προσπαθούν να βρουν το χώρο τους μέσα σ’ αυτό το κλασικά ελληνικό «τοπίο σχέσεων».
Η ζωή ενός χωριού μέσα από την ιστορία του παππού, που μ’ ένα ποτήρι κρασί παραπάνω γίνεται ο ιστορικός της κοινότητας τους. Θυμάται το παρελθόν, παρατηρεί το παρόν και προειδοποιεί για το μέλλον.
Έφηβος εραστής μιας χήρας του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου κάποτε, τώρα παππούς χωρίς να έχει αποκτήσει παιδιά ούτε εγγόνια, πατέρας και παππούς των παιδιών και των εγγονών της χήρας.
Το αλκοόλ απ΄τη μία τον κάνει «προφήτη» και τον βοηθάει να ξεφύγει από όσα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, απ’ την άλλη όμως τον σκοτώνει.
Λίγο πριν ξεψυχήσει σε μια στιγμή έκστασης γίνεται ο Νώε και καλεί μέσα στην κιβωτό του όποιον απ’ το χωριό κρίνει πως αξίζει να σωθεί. Άλλωστε δεν χωράνε όλοι.
Έτσι βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να σώσει μόνο τους ντόπιους, συγγενείς και φίλους μιας ζωής, ανεξάρτητα αν το αξίζουν ή όχι;
Ή να σώσει στη θέση τους τους ξένους πρόσφυγες και μετανάστες που ίσως ειρωνικά να είναι το μέλλον της φυλής;

Σκηνοθεσία: Παραδείσης Δημήτρης
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αντωνάτου Λεμονιά, ΓκυρτήΣίσσυ, Ζωγράφου Αλίκη, Καράμπελα Κάλλια, Κατηφόρης Σπύρος, Κεδρηνός Γρηγόρης, Κιστάνη Ιόλη, Κούκου Ντίνα, Μοσχάτος Κώστας, Μπαλατσούρα Χρύσα, Μπένος Πέτρος, Παραδείσης Δημήτρης, Σφενδουράκη Γεωργία, Τριαντάκης Γιάννης, Φακλής Ιωάννης
Φωτισμοί: Κλουκίνης Μιχάλης
Μουσική σύνθεση – επιμέλεια: Καραγιάννης Γιώργος
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχέλη Ελένη
Επιμέλεια σκιών: Κώνστας Τάσος
Φωτογραφική επιμέλεια: Χάλαρη Ντόρα, Τζαμπαζής Μηνάς, ΣτουρνάραςΝίκος
Επιμέλεια γραφικών μακέτας: Φασουλάκης Κώστας
Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου
Σκηνοθεσία – επιμέλεια trailer: Τζαμπαζής Μηνάς, Χαντζέας Νίκος, Βαμβακάς Λάμπρος, Στουρνάρας Νίκος, Δασκαλόπουλος Ηλίας

Παραστάσεις: Από 18 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη 21:00 και Σάββατο 18:00
Τιμές εισιτηρίων: 
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητικό: 9 ευρώ
Ανέργων – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 120’ με διάλειμμα
Τηλ. κρατήσεων: 210 3410011 – 6983782678