fbpx

“Hellenes”

Home / “Hellenes”

Η καλλιτεχνική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει τη διαδικτυακή σειρά δράσης “Hellenes”του απόφοιτου σπουδαστή του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa,ΝεκτάριουΜπουτεράκου, σε σκηνοθεσία του ιδίου, η οποία αποτελεί την πρώτη σειρά δράσης nobudget στην Ελλάδα. Στη διαδικτυακή σειρά το ρόλο της βοηθού σκηνοθέτη έχει αναλάβει μια ακόμα απόφοιτος της σχολής, η Βαρβάρα Βουτσινά.
Μεταξύ άλλων , πρωταγωνιστούν οι απόφοιτοι της σχολής Άννα ΚοντονίκαΣταυρούλα Δάμπαλη , Μάνος Σφυράκης καθώς και οι παλαιότεροι σπουδαστές: Βάνα Αλεξίου , Μάρκος Βρεττάρος , Γιάννης Εκμετζόγλου, Μάτα Κεχαγιά, Ασπασία Πάστρα.

Στη σειρά συμμετέχει φιλικά και ο καθηγητής της σχολής, Μάνος Ψιστάκης.

Υπόθεση:

 1. Η Ελλάδα έχει πληγεί από την κρίση και την έλλειψη κυβέρνησης. Κάποιες χώρες της Νέας Ευρωπαϊκής Κοινότητας προσπάθησαν ανά διαστήματα να καταλάβουν τα ελληνικά εδάφη αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι άρχισαν να χρησιμοποιούν πιο ύπουλους, σκοτεινούς τρόπους.
  Όλα ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν με ένα παιχνίδι που πήρε διαστάσεις μάστιγας. Ένα μήνυμα με μια φωτογραφία ενός τυχαίου ανθρώπου και μία μέρα περιθώριο για να τον σκοτώσεις. Ο πρώτος που πήρε το μήνυμα το θεώρησε αστείο και δεν μπήκε στη διαδικασία να κυνηγήσει το θύμα του. Μέσα σε 24 ώρες ήταν νεκρός.
  Στα πέντε χρόνια που πέρασαν ο καθαρός ελληνικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 50%. Όλοι πλέον μιλούν για αυτόν τον παράδοξο εμφύλιο. Κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να τον σταματήσει παρά τις συνεχόμενες επεμβάσεις της Νέας Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η οργάνωση από κάποια χώρα της Ευρώπης που ξεκίνησε το θανατηφόρο αυτό παιχνίδι είναι μη ανιχνεύσιμη.
  Αρχές του 2025 φτάνει στην Ελλάδα μια Αγγλίδα ντετέκτιβ μαζί με τον βοηθό της Άλεξ, με σκοπό να σταματήσει αυτόν τον εμφύλιο. Κανείς δεν γνωρίζει για την ύπαρξη και τις κινήσεις της. Κυκλοφορεί με το κωδικό όνομα “Άσπα”. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια ομάδα δράσης από ανθρώπους που έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν αυτού του παιχνιδιού, έτσι ώστε να βρουν τα ίχνη της οργάνωσης και να την εξολοθρεύσουν.
  Η ετερόκλιτη αυτή ομάδα ύστερα από αρκετές περιπέτειες θα καταφέρει να ανακαλύψει την αρχηγό της ομάδας. Μια ιδιόμορφη γυναίκα από το Βερολίνο με το όνομα “Steve”. Βοηθός της είναι ένας Έλληνας προδότης, ο Μάνος και θανάσιμο όργανό της ένας πληρωμένος δολοφόνος, ο Τζων.
  Η Άσπα γνωρίζει ήδη την ύπαρξη αυτών των εκπροσώπων της οργάνωσης και σκοπός τους είναι να βρουν τους ανωτέρους τους ώστε να καταλήξουν στον πυρήνα της οργάνωσης.
  Κάποιοι θα βοηθήσουν, κάποιοι θα προδώσουν, κάποιοι θα πεθάνουν. Θα καταφέρουν όμως να σταματήσουν το κακό;
  Η σειρά προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο κανάλι «Alitexnes Production” στο Youtube.

Ηθοποιοί: Βάνα Αλεξίου, Λεμονιά Αντωνάτου, Βασίλης Βούνος, Μάρκος Βρεττάρος, Ήρα Δαμίγου, Σταυρούλα Δάμπαλη, Βαγγέλης Δισλάκης, Γιάννης Εκμετζόγλου, Μάτα Κεχαγιά, Άννα Κοντονίκα, Μαργαρίτα Κούβελα, Κωνσταντίνος Μούτσης, Ασπασία Πάστρα, Γιάννης Πράπας, Μάρκος Στεφάνου, Μάνος Σφυράκης και Κωνσταντίνος Φασιλής. 

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαρβάρα Βουτσινά

Make-up artists: Μαριαρίνα Φακούνη, Ματίνα Τσακάλη

Σύμβουλος υποκριτικής: Κωνσταντίνος Φασιλής

Υπεύθυνος σκηνών δράσης: Γιάννης Πράπας

Φωτιστικός εξοπλισμός: Αλεξάνδρα Ξύδα

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Νεκτάριο Μπουτεράκο, τη Βάνα Αλεξίου, το  Μάρκο Βρεττάρο, τη Βαρβάρα Βουτσινά, τη Σταυρούλα Δάμπαλη, το Γιάννη Εκμετζόγλου, τη Μάτα Κεχαγιά, την Άννα Κοντονίκα, την Ασπασία Πάστρα και το Μάνο Σφυράκη και τους εύχεται για ακόμα μια φορά: «Κάθε επιτυχία»