ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Αρώνης Μπάμπης
Γεροδήμου Μαρία
Γεωργοπούλου Μαρουσώ
Γιαμάλογλου Αργύρης
Γιαννάκου Κατερίνα
Δεσύλλα Έλενα
Δούρου Ευηρούλα
Καμπίτση Τίνα
Καποδίστριας Παναγιώτης
Κοτσοβούλου Αλίνα
Λαζαρόπουλος Χάρης
Λυχναράς Άρης
Μάλφα Μπέσσυ
Μπελεγρίνου Δώρα
Μπολονάση Έλενα
Πανταζή Χριστίνα
Παπαδοπούλου Ιωάννα
Πιτυχούτη Μαρβίνα
Πόμμερ Αντιγόνη
Ray Jennifer
Σαλκιτζόγλου Άνθιμος
Σβαρνιά Μαρία
Σίννης Γιάννης
Τζανουκάκη Μαρία
Φραγκιόγλου Δημήτρης
Φτούλη Αμέρισσα
Φωτοπούλου Άννα
Χάλαρη Ντόρα
Χάρτζη Νάντια
Χειμώνα Αλεξάνδρα
Χριστοδούλου Πόπη
Ψιστάκης Μάνος

 

 
Δημήτρης Φραγκιόγλου

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απόφοιτος της Σχολής Βεάκη. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας «ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ». Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο ΘΕΑΤΡΟ έχει συνεργαστεί με:
το Εθνικό Θέατρο, την Ομάδα Θέαμα, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί τη Θεατροκίνηση, το Θέατρο Στοά, το Θέατρο Πολιτεία, το Θέατρο Τόπος Αλλού και τα ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Λάρισας, Ρούμελης, Καλαμάτας και Ρόδου καθώς και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου.

Ως ΗΘΟΠΟΙΟΣ έχει παίξει στα έργα:
Η Εξαίρεση κι ο Κανόνας, Ο Σβέυκ στο Β! Παγκόσμιο Πόλεμο, Σκουπίδια, Το Χρυσό Κλειδί, Οι Πανουργίες του Μπερτόλδου, Ο Κεραμιδοτρέχαλος, Οι Περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Άλλος Χαβάη Άλλος Πληρώνει, Στο Βάθος Μύθος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Εγώ ο Αντονέν Αρτώ, Ο Άρντεν από το Φέβερσαμ, Ο Υδραυλικός, το Κοτόπουλο και η Κα Ρούλα, Ψυρρή Μπερζέρ, Φερμουάρ, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου, Γελώντας Άγρια, Ο Γάμος Διεκόπη, Ο Σούπερσταρ, Ο Διάολος Μέσα του, Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3, Δωδέκατη Νύχτα, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Φούστα Μπλούζα, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Φωνάζει ο Κλέφτης, Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία, Victor Victoria.

Ως ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ έχει σκηνοθετήσει τα έργα:
Charlie the Chicken, Dreamers, Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, Όσο για τη Νίνα…, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι», Τέσσερις Σκύλοι Και Ένα Κόκαλο, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου.

Σκηνοθέτησε το έργο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Νεκτάριου Κουνεδάκη  Η Σύλληψη Beton 2012. (Θεατρικό Αναλόγιο)

Σκηνοθέτησε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν τα  Ελληνικά Πετρέλαια στο Δήμο Ασπροπύργου 2012.

Είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης για τον Κ. Π. Καβάφη Κατά τες Συνταγές του Ποιητή που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα και στη Γιορτή του Βιβλίου 2013

Σκηνοθέτησε το θεατρικό δρώμενο - μέρος της δράσης «Στις Εκλογές Ψηφίζουμε ακόμη περισσότερες ΓΥΝΑΙΚΕΣ Δες το θετικά! Πες ναι στην ισότητα με την ψήφο σου!» (28 Απριλίου – 4 Μαΐου 2014) στα πλαίσια του έργου «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. (2014)

Δημιούργησε και σκηνοθέτησε το πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο Dementia για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ως ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ έχει μεταφράσει σε συνεργασία με τη Χριστίνα Παπαδάκη τα έργα:
Φερμουάρ των M. Cash & D. Hughs, Το Ημερολόγιο Ενός Καλικάντζαρου του David Sedaris, Γελώντας Άγρια του Christopher Durang (Εκδ. University Studio Press, 2001), Ο Γάμος Διεκόπη των E. Scribe & M. Μélesville, Ο Σούπερσταρ των B.V. Zandt & J. Milmore, Ο Διάολος Μέσα του του David Lindsay-Abaire (Εκδ. University Studio Press, 2004), Όσο για τη Νίνα… του Steven Dietz, Ένα Άδειο Πιάτο Στο Μπιστρό «Το Μεγάλο Βόδι» του Michael Hollinger (Εκδ. University Studio Press, 2009), Τέσσερις Σκύλοι Και Ένα Κόκαλο του John Patrick Shanley.

Ως ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ έχει γράψει σε συνεργασία με τη Χριστίνα Παπαδάκη το θεατρικό έργο Οδός Μετσάνσκαγια Νο 3 (Εκδ. University Studio Press, 2006).

Στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός σε πολλές σειρές όπως:
Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Η Αναγέννηση ενός Έθνους, Απαράδεκτοι, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή, Cheek to Cheek, Μόνη εξ’ Αμελείας, Οι Περιπέτειες της Χριστίνας του Ευγ. Τριβιζά, κα.

Σκηνοθέτησε το δραματοποιημένο μέρος της παιδικής εκπομπής Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία

Ως ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ έχει παρουσιάσει την παιδική εκπομπή για το βιβλίο Ταξίδι στις Σελίδες.

Στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες – ενδεικτικά:
Ροζ Γάτος, Αδελφή μου Αγάπη μου, Τα Στραβάδια, Λόρδαν ο Βάρβαρος, Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών, Ο Γιος του Τσάρλι, Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις, TheBachelor, Το Μαγικό Δέρμα.

Ως ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ έχει συνεργαστεί στα σενάρια των Τηλεοπτικών Σειρών:
Απαράδεκτοι, Της Ελλάδος τα Παιδιά, Καλά Ξεμπερδέματα, Cheek to Cheek.

Στον Κινηματογράφο έχει συνεργαστεί στα σενάρια: Ο Γιος του Τσάρλι (μεγάλου μήκους), Μπιγκ Χιτ (μεγάλου μήκους), Φελίνι (μεγάλου μήκους), Ποιος κούρεψε τον Courier? (μικρού μήκους) την οποία και σκηνοθέτησε.

Ως ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ έγραφε και παρουσίαζε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου την ραδιοφωνική εκπομπή Πάμε Γυρεύοντας – Β! Πρόγραμμα.

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Θεατρικά Εργαστήρια.

Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Κάρτα Μέλους
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 
Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.