Ένας καλός θεατρικός συγγραφέας αποφεύγει τις περιττές σκηνικές οδηγίες, αφήνοντας στους ηθοποιούς το περιθώριο να αυτοσχεδιάσουν.

«Όσκαρ»

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στη γνωστή νουβέλα «Αγαπητέ Θεέ», του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ σε σκηνοθεσία του Τάκη Κτενά, ανεβαίνει στο θέατρο Ελυζέ, με τέσσερις σποδαστές μας να πρωταγωνιστούν στο θίασο. Ο Γιώργος Λουρωτός, ο Δημήτρης Παραδείσης, η Πελαγία Μπεκιάρη και ο Άγγελος Μπαμπάλας, από τις 18 Απριλίου θα μας αφηγηθούν με την τέχνη τους μια τραγική ιστορία, που μέσα από το χιούμορ και την τρυφερότητα, φέρνει τη λυτρωτική κάθαρση στο θεατή. Τη μαγεία του έργου, έρχεται να συμπληρώσει με την άψογη αισθητική της στα κοστούμια, η καθηγήτρια τoυ εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Γιούλη Καλημέρη.

Υπόθεση:
Ο Όσκαρ, είναι ένα αγόρι 10 χρονών και πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Στο πλάι του η Κυρία με τα Ροζ, η κυρία Ρόουζ, του κρατά συντροφιά. Μια μέρα ξεκινούν ένα πρωτότυπο παιχνίδι και του ζητά να γράψει ένα γράμμα στο Θεό. Το παιχνίδι αυτό θα αλλάξει τη ζωή και των δύο. 

Το έργο αυτό έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία και θεωρείται ύμνος για τη ζωή και τη δύναμη της ψυχής. Ο Όσκαρ είναι ένας μεγάλος αγωνιστής, που κρύβεται στην καρδιά του καθενός, και ξέρει να πολεμά, τις στιγμές που τα πράγματα είναι δύσκολα. Μέσα από την ιστορία αυτή αναδεικνύεται η αλήθεια ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και μπορεί να ζήσει τη ζωή στην κάθε στιγμή της, να τη γευτεί έως την τελευταία της γουλιά. 

"Οσκαρ"
Συγγραφέας: Έρικ Εμάνουελ Σμιτ
Σκηνοθεσία: Τάκης Κτενάς. 
Κοστούμια: Γιούλη Καλημέρη
Μουσική: Λεωνίδας Κανάρης
Sound Design: Παναγιώτης Φραγκούλης 
Φωτισμοί: Νάσος Βασιλόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Πλιάτσικας, Μαρία Δρακοπούλου, Σοφία Κουλέρα, Γιώργος Λουρωτός, Δημήτρης Παραδείσης, Πελαγία Μπεκιάρη, Άγγελος Μπαμπάλας

Θέατρο Ελυζέ - Νυμφαίου 12 Ιλίσια

Πρεμιέρα: 18 Απριλίου 2015

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30. 

Δημόσιες Σχέσεις: Θανάσης Παπαστάθης.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7771766

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει το Γιώργο Λουρωτό, το Δημήτρη Παραδείση, την Πελαγία Μπεκιάρη και τον Άγγελο Μπαμπάλα και τους εύχεται: «Καλή αρχή»!

 

 

Tabula Rasa
Πληροφορίες
Καθηγητές
Τμήματα
Πρόγραμμα Σπουδών
Σεμινάρια
Επιτυχίες σπουδαστών
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία
Distance Learning
Photos & Videos

 

Tabula Rasa Blog

 

 

 

Copyright © 2010-2012. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «TABULA RASA»,
Τριών Ιεραρχών 18-20, Τ.Κ.11851, Θησείο, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2130024291 - 6940655331

** Αναγνωρισμένο από το κράτος με αριθμό απόφασης ΓΠ/7626/24.04.2012
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο,
ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993.